My Chemical Romance || MCRmyHUN || Hivatalos Magyar rajongói oldal | Feloszlott a My Chemical Romance (2013)

Itt továbbra is megtaláltok:

Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

× Mama lyric video
többi ilyen videónk

× "MCR saved my life"
A te életedet hogyan változtatta meg a banda? Osszd meg velünk! 

 

Az oldalon található tartalom bármely részét máshol, engedély nélkül feltüntetni TILOS!

admin: Krisza email

design: Krisza
nyitás: 2007.febr.11.
tárhely: G-Portál
kategória: zene

Button:

Az oldal szerkesztője csak és kizárolag az álmaiban áll kapcsolatban a banda valamely tagjával, hozzátartozóival, vagy a menedzserükkel.

Krisza

 

 

Saját oldalak:

 

Kiemelt csere: szabályok
 Green Day Brian Molko Marilyn Manson
Paramore  
   

 

 

 

Üdvözlünk Magyarország legnagyobb MCR rajongói oldalán, a Zombeee-n!

Itt tájékozódhatsz az egykori MCR tagok legújabb projektjeiről, fellépéseikről, célunk továbbra is az, hogy népszerűsítsük a banda munkásságát, és segítsünk a magyar rajongóknak, hogy megismerhessék egymást.
We'll carry on! Szeretettel várunk a facebook csoportunkba, valamint az alábbi oldalakon is: 

              


 
A banda története

A My Chemical Romance egy amerikai alternatív rock együttes, amit Gerard Way (énekes), Mikey Way(basszusgitáros), Ray Toro(szólógitáros), Frank Iero(ritmusgitáros) és Matt Pelisser(dobos) alapított New Jerseyben. Később Mattet leváltotta Bob Bryar akit a srácok a The Used hangtechnikusaként ismertek meg, majd pár év múlva Bob is kilépett - a banda azóta hivatalos dobos nélkül működik, és állításuk szerint nem is kívánnak ezen változtatni.

Tartalom:
A banda megalakulása
"My Chemical Romance"
Zenéjükre való hatások
A nagy kitörés (2003-2006)
The Black Parade (2006-2009)
Danger Days: The True Lives of the Fabulous Killjoys (2010)
Egyéb érdekességek


A banda megalakulása

Gerard New Yorkban járt egyetemre, így a 2001 szeptember 11-i terrorcselekményekkor is ott tartózkodott. Ez nagy megrázkódtatásként élte, ezért elhatározta, hogy kezdeni fog végre valamit az életével. Felhívta Mattet, hogy alapítsanak egy bandát. Nem sokkal később Gerard megírta az első számukat a "Skylines and Turnstiles"t. Megkérték Ray-t, hogy gitározzon a bandában, aki azelőtt egy másik együttesben dobolt (állítása szerint nem túl jól). Majd felkérték Mikeyt (Gerard öccsét), basszusgitárosnak, és később Franket (az első lemezük felvételének vége előtt pár nappal), hogy kiegészítse Ray játékát a dúsabb hangzás érdekében. Frank akkor lépett ki a bandájából és otthagyták a főiskolát is, hogy minden idejüket a bandának szentelhessék.
Felvették az Eyeball Recordsszal első albumukat "I Brought You My Bullets, You Brought Me Your Love" címmel 2002 július 23-án, ami 11 nagyszerű számot tartalmaz.


"My Chemical Romance"


Mikey akkoriban egy könyvesboltban dolgozott és a kezébe akadt Irvine Welsh Ecstasy című könyve aminek a hátán 3 tales of chemical romances állt. Neki ebből a chemical és romance szavak valahogy jobban kitűntek a többi közül, majd hozzárakott egy my-t "hogy adjon neki egy kis csavart" és így lettek my chemical romance. Gerard sok gyógyszert szedett akkoriban, ezért mindenképpen akarta a chemical szócskát.


Zenéjükre való hatások


Nagy hatással voltak rájuk kedvenc bandáik többek közt az Iron Maiden, a Misfits, a Black Flag, és Morrissey & The Smiths. Nagyon ragaszkodtak hozzá, hogy megmaradjon a punkos (dühös, zajos) érzés de mindezek mellett szerették volna ha mondanivalót is tartalmaznak dalaik. Mindannyiukat érdekelték a képregények és a horror filmek, tulajdonképpen ez is meghatározó szerep a zenéjük stílusában.


A nagy kitörés (2003-2006)


2003-ban aláírtak egy szerződést a Reprise Recordsszal és turnéra indultak. Ezalatt Gerardnak alkohol- és drogproblémái voltak, ezért erősen gondolkoztak a turné megszakításán. Közben második albumukon dolgoztak. Megszerezték maguknak Brian Schechtert aki a menedzserük lett.
Átszerződttek a Warnerhez Craig Aaronson jóvoltából, és felvették második lemezüket Howard Bensonnal(aki a Motörheaddel is dolgozott).

2004 június 8-án megjelent egy zeneileg sokkal összehangoltabb albumuk a "Three Cheers For Sweet Revenge" 13 dallal amin többek közt a "Helena"(ami a Way tesók nagymamájának a tiszteletére készült), az "I'm Not Okay", a "Ghost Of You" és a "Thank You For The Venom" is szerepel. Az albumnak van egy saját látványvilága, története. Az első héten több mint 11000 darab fogyott és még abban az évben platinalemezes lett.
Mihint kész lett a lemez, rögtön vitték turnéra. Játszottak a Warped Touron, a Nintendo Fusion Touron, a Summer Sonicon, a Taste Of Chaoson ahol sok bandával barátságot kötöttek, például a Taking Back Sundayjel és a The Useddal. A Useddal kiadták az "Under Pressure" kislemezüket ami David Bowie és a Queen közös dalát (az under pressuret) dolgozza fel.
A Warped Touron Gerardnak alkohol problémái lettek amiról leszokott, és lelkesen játszották a kickball játékot. Miután visszatértek Japánból, nyílvánosságra hozták, hogy Matt Pelissert (a banda és Pelisser közti problémák miatt) Bob fogja leváltani akivel a Useddal való turnén találkoztak. 3 klip is készült (I'm not okay, Helena, Ghost of you) amiket Marc Webb rendezett és szerepeltek az MTVn is. Kialakult a Revenges stílusuk is, amit nagyon sokáig csiszoltak.

2005-ben a Green Dayjel, előzenekarként mentek az American Idiot tourra. Ez után saját világ körüli turnéra mentek. E közben már elkezdtek dalokat írni az esetleges új albumukra.
2006-ban kiadták az első DVD/CDjüket a "Life On The Murder Scene"t ami 19 élő számot és egy 2 órás "dokumentum" filmet tartalmaz, amiből sok részletet tudhatunk meg a banda eddigi "életéről". Ezek alatt egy hónap szünet után, április 10-től folyt a következő lemezük felvétele Rob Cavallo producerrel. A lemez készüléséről egy kis terjedelmű könyvet is írtak.


The Black Parade (2006-2009)


2006 szeptemberében megjelent egy kislemezük a "Welcome To The Black Parade" aminek videóklipjét Sam Bayer rendezte(aki híres még a Nirvana "Smells like teen spirit" és a Green Day "American idiot" klipjéről is). Még az nap éjszaka felvették következő klipjüket is( a "Famous Last Words"t). A video felvétele alatt Bob és Gerard komolyabb, de a többiek is sérüléseket szenvedttek.(A kislemez tartalmaz egy extra számot, a "Heaven Help Us"t)
2006 október 23-án a Repise Recordsszal kiadták harmadik lemezüket a "The Black Parade"t 14 fantasztikus számmal mint a "Dead", a "Welcome To The Black Parade", az "I Don't Love You", a "Cancer", a "Teenagers" és a "Famous Last Words" aminek az album kiadásáig nem volt neve. Az album egy történetet mond el, hogy milyen lehet amikor meghalsz, hogy jön el érted a halál. A srácok szerint az ember halálakor a legerősebb emlékében jön el érte a végzet, ami az album esetében egy hatalmas parádé aminek főszereplője A Beteg, akit az apja vitt el erre az ünnepségre. Platinalemez lett.

2007-ben elindult a The Black Parade World Tour ahol felléptek a Rise Againsttal, a Musezal és a Thursdayjel. Csatlakozott hozzájuk (nem "eredeti tagként") James Dewees a Reggie And The Full Effectből, hogy a billentyűknél tökéletesítse a zenéjüket. Áprilisban Mikey lelépett pár hónapra, hogy eltudják kezdeni életüket feleségével és Matt Cortez helyettesítette aki eddig is a banda gitártechnikusa volt. 2007 nyarán részt vettek a Linkin Park Projekt Revolution turnéján olyan neves bandákkal mint a Placebo, a Taking Back Sunday, a Him, a Saosin és a Mindless Self Indulgence. Mikey visszatért a (PR után) Októberben de pechükre Bobnak és Franknek ott kellett hagynia a turnét . Bob csuklóproblémákkal küszködött, Frank pedig visszatért családjához nagymamájának halála miatt. Frank helyére Matt Cortez, Bob helyére pedig egy barátja "Pete" ugrott be. 2007 decemberében megjelent egy újabb kislemezük "Live And Rare" címmel japánban, ami tartalmazza 2, akkor ismeretlen számukat a "My Way Home Is Through You"t és a "Kill All Your Friends"t.

2008-ban szünetet tartanak hogy kipihenjék a turnék fáradalmait. 2008 június 30-án megjelenik a "The Black Parade Is Dead!" koncert DVDjük ami 2 különböző 2007-es koncert (a mexikói Palacio de los Deportes stadion-i és New Jerseyben a Hobokeni Maxwell's klub-i) élményét nyújtja nekünk.

2009 február 1-én megjelenik a "Desolation Row"(egy Bob Dylan szám feldolgozás) számuk amit a "Watchmen"(Őrzők) című filmhez készítettek. A fiúk nagyon örültek neki mert mindannyian nagy watchmen képregény rajongók. 2009 április 29-én megjelenik "¡Venganza!" video albumuk ami szintén egy mexikói koncertet tartalmaz még 2007 októberéből. Érdekessége, hogy csak revenges számokat adnak elő és, hogy a felhívás nyertesei illetve a megrendelők egy töltény alakú pendrive-on kapták meg a videót. Májusban eltűntek, hogy megírják és felvegyék a "hamar összedobott" negyedik albumot. Július 31-én és augusztus 1-én,("titokban") fellépnek Los Angelesben a Roxyban ahol előadnak 3 számot az új albumról a "Death Before Disco"t, a "The Drugs"t, és a "Kiss The Ring"t.
Augusztus 7-én és 8-án fellépnek Tokióban és Oszakában a Summer Sonic '09-en.(ami egyébként a 10. SS fesztivál volt)


 Danger Days: The True Lives of the Fabulous Killjoys (2010-2011)


Gerard a lemez megjelenése előtt azt nyilatkozta az NME újságnak, hogy szerinte az új album sokkal egyszerűbb, de ütősebb lesz, és ettől egy igazi rock bandává válnak. Sokkal energikusabb, összehangoltabb számok lesznek és tele lesz utállattal, hogy Frank szavaival éljek. Szeretnék visszahozni a 80-as évek hangulatát.
Az akkori tervek szerint a lemez producere Brendan O'Brien lesz, aki az AC/DCvel és a Pearljammel is dolgozott. Úgy tervezték, hogy a lehető leggyorsabban készítik el, mert nem akarják "lefárasztani" a számokat, nem akarnak komplett sztorit adni neki, azt akarják hogy ha hallgatják az emberek szabadnak érezhessék magukat, de hamar rájöttek, hogy ők nem azok akik csak úgy összedobnak valamit, szeretik átgondolni a dolgokat. (:
Ray írta a hivatalos oldalukon, hogy olyan számok lesznek rajta mint a "Still Alive", a "Save Yourself", a "The Only Hope For Me Is You", a "Trans Am" aminek az új címe "Bullet Proof Heart"(és valószínűleg ez lesz az első kislemez), a "Death Before Disco", a "Born To Run", a "Kiss The Ring" és nem utolsó sorban a "Black Dragon Fighting Society".
2010 Február végén és március elején részt vetettek volna az ausztráliai Soundwave zenei fesztiválon, de Gerard egészségügyi problémái miatt törölték.
2010. március 4-én bejelentették, hogy Bob és a banda útjai elválnak.
2010. Szeptember 18-án kijött az első videóklipjük trailere (Art Is The Weapon névvel) ami az első slágerük a "Na Na Na (Na Na Na Na Na Na Na Na Na)"hoz készült (maga a szám szeptember 28-án jelent meg).
A lemez 2010. november 22-én jött ki. A kezdetben kihirdetett, lecsupaszított, 80-as hangzású lemez helyett egy modern, sok elektronikus elemmel tarkított, poszt-apokaliptikus konceptet körülölelő albumot hoztak világra, végül is Rob Cavallo producer segítségével. Később kiderült, hogy az eredeti számok nem feleltek meg nekik, úgy érezték, valami hiányzott, túl sok szabályt állítottak fel maguknak - a The Black Parade szöges ellentétét akarták létrehozni, és állításuk szerint nem vették észre, hogy ezzel kiöltek minden életet az új dalokból. Gerardot végül a feleségével, Lindsey-vel és a lányával, Bandittel töltött sivatagi 'kirándulás' ihlette meg az első igazi Danger Days szám, a Na Na Na megírására, és innentől nem volt megállás: félretettek mindent, amin eddig dolgoztak, és elölről kezdték az egészet. Ennek eredménye az energikus, színes Danger Days: The True Lives of the Fabulous Killjoys lett, amely hatalmas változást hozott a banda stílusában.
Első klipje, a Na Na Na után a SING következett, mindkét videó egy poszt-apokaliptikus világban játszódó, az ottani világot eluraló draculoidok, az élükön Korse ellen harcoló Killjoyok küzdelmét öleli fel. Sokan gondolják, hogy a Killjoyok megmentőkként szerepelnek a videókban, a színtelen, szürke, érzelemmentes világ egyre nagyobb hatásköre ellen lázadva, azonban a valóságban nincs jó vagy rossz fél, mivel ők valójában fel akarják robbantani a világot.
A lemezzel aztán mindössze alig egyéves turnéra indultak, (World Contamination Tour), időközben kiadtak egy újabb videoklipet a Planetary(GO!) számukhoz, majd a Bulletproof Heart-hoz is.
Ez a turné már kevesebb színpadi elemet tartalmazott, elmondásuk szerint csupán a fényekre, és a saját színeikre hagyatkoztak.
Június 29-én Magyarországon, a soproni VOLT Fesztivál színpadán is felléptek, természetesen nagy sikert aratva. :)
2011 augusztusában közös turnéra indultak a blink-182-vel (Honda Civic Tour).
Augusztus 26-27-én a Reading és Leeds fesztivál fő fellépőjeként szerepeltek, a Reading fesztiválon pedig nem mást mint Brian May lépett velük egy színpadra a Queen We Will Rock You-ja, és a Welcome to the Black Parade közös előadása erejéig.
Utolsó Danger Days-koncertjüket 2011 októberében adták, ezután pedig egy nagyon rövid szünet elteltével, állításuk szerint azonnal elkezdenek dolgozni az új lemezen, az ünnepek elteltével.
A 2012-es évet az ausztráliai Big Day Out-on való fellépéssel fogják kezdeni, és azt nyilatkozták, itt már lehet, hogy új dalokat is hallhatunk majd tőlük.


Egyéb érdekességek


Július 23-a a nemzetközi MCR nap, amin a rajongók a banda alakulását ünneplik úgy, hogy egész nap my chemet hallgatnak vagy beöltöznek/kifestik magukat utánozva a bandát. A döntés azért esett július 23-ra mert akkor jelent meg az első albumuk.

"MCR saved my life"(az mcr megmentette az életemet) a híres mondat ami Gerard esetében nagyon is igaz. Először akkor mentette meg az életét a banda, amikor depressziós volt, utána pedig akkor amikor alkoholista volt.

Volt aki azt hitte róluk, hogy vámpírok.

Eleinte Frank régi bandája, a Pencey Prep adott nekik helyet, hogy próbálni tudjanak.

Gerard és Mikey nagymamája, Elena, nagyon nagy hatással volt az életükre. Ő tanítgatta Gerardot énekelni. Az ő tiszteletére ajánlották a Three Cheers For Sweet Revenget.

A Three Cheers For Sweet Revenge borítóját Gerard tervezte.

A Ghost Of You klipjének forgatásán, a hajójuk elsüllyedt és majdnem belefulladtak az óceánba.

Imádják New Jerseyt(mert mocskos), Japánt és a videójátékokat.

A Guitar Hero II-ben eljátszhatod a "Dead!" számukat.

Nagyon durván összevesztek Marilyn Mansonnal, aki azzal kezdte a vitát, hogy Gerard utánozza.

Emo. A banda sosem volt emo, ezt a média kapta fel, mondhatni rosszkor voltak rossz helyen. Egy lány megölte magát (aki emo volt) és rögtön rájuk kenték az egészet. A My Chemnek tényleg vannak olyan számaik amik a halálról szólnak, de sohasem arról, hogy öngyilkosságot kövessen el valaki, sőt. A banda részvételét küldte a családnak és az emo"kultuszra" csak annyit mondtak, hogy "az emo egy halom sz*r és kib*szott szemét"
"Hívhatnak minket f*sz fejeknek, szemétnek, emonak; ugyanaz. Ha mindennel foglalkoznék amit az interneten, a TV-ben vagy az újságban mondanak, sz*rni se lenne időm." - Frank Iero

Megkérték őket, hogy a "New Moon" című filmhez felhasználhassák a "Vampires Will Never Hurt You" számukat, de a csapat elutasította mondván elegük volt a vámpír kultuszból, valamint túl "langyosnak" találták a filmet ehhez a dalhoz. "Vampire Money" című számukban több utalást is találni erre.

 Egyébként az összes tag dohányzik és kutyamániások.

szöveg: Ogi, Gwen

 

MCRmyHungary - Zombeee 2007-2018

zombeee.gportal.hu
Design: Krisza 


ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Gyere és csatlakozz a -Karstjäger- magyar airsoft csapatába!    *****    Szoba gyerekkel kiadó film meg tekinthetõ gportálon klikk ide!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Eladó luxus lakások, házak, telkek, üzletek, lakóparki ingatlanok. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Ajándékozz Horoszkópot! Lepd meg szeretteidet egy Személyre szóló asztrológiai elemzéssel és 1 éves elõrejelzéssel.    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie, ehhez adok én,sok segítséget. Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Az asztrológia sok segítséget ad az élet minden területén, de képzett, tapasztalt asztrológus kell hozzá, keress meg!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,konzultáció.Tájékoztatás az oldalon! látogass,meg!!!    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Bérkalkulátor    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    too young and innocent | an aegyo queen | twice | neo culture technology    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! Regisztrálj oldalamra és én segítelek elsajátítani az asztrológia tudományát!    *****    Tanuld nálam az asztrológiát teljesen ingyen, vagy kérj részletes asztrológiai elemzést „BECSÜLET KASSZÁS” alapon!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! kattints ide!!!    *****    Bûbájos Boszorkák - Charmed - Hírek - Extrák - Érdekességek - Charmed - Bûbájos boszorkák - Sok - sok infó - Charmed -    *****    Pénzkeresés az Interneten! Csak is kipróbáld, tesztelt módszerekkel, melyek tényleg fizetnek!